Nove javne isprave u projektu „Odluči i kreni“

 

Nove javne isprave u projektu „Odluči i kreni“

 

  Objavljeno:   19.05.2023, 07:03h      

U proteklih nekoliko mjeseci, sudionici projekta „Odluči i kreni“ koji provodi Centar sa socijalnu inkluziju, upisali su i završili verificirane programe obrazovanja. Stekli su javne isprave za zapovjednika jahte kategorije A, voditelja brodice kategorije B, vozačke dozvole B i C kategorije te osposobljavanje za poslove keramičara.

Do sada je trinaest sudionika završilo verificirani program obrazovanja, a još dvije osobe su u postupku pohađanja i/ili polaganja različitih programa obrazovanja. U projekt je uključeno ukupno šesnaest sudionika te pet sudionika sa invaliditetom. Do sada  je jedanaest osoba uspješno završilo sve projektne aktivnosti.

Projektom se želi uključiti najmanje petnaest mladih osoba, između 15 i 29 godina sa područja Šibensko-kninske županije, koje su nezaposlene, neaktivne na tržištu rada te se ne obrazuju niti usavršavaju. Cilj projekta je pružiti im podršku prilikom aktivnog uključivanja na tržište rada, ali i raditi na njihovom osobnom i profesionalnom rastu i razvoju. Projektne aktivnosti uključuju pohađanje raznih radionica, korištenje alata za traženje posla i pisanje životopisa. Nadalje sukladno njihovim potrebama i željama kroz projekt im je omogućeno pohađanje raznih verificiranih programa obrazovanja. Sudjelovanje u projektu i projektnim aktivnostima u potpunosti je besplatno.

Partneri projekta „Odluči i kreni“ (UP.01.2.0.04.0007) su Hrvatski zavod za zapošljavanja - PU Šibenik, Hrvatski zavod za socijalni rad - PU Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad - PU Knin. Ukupna vrijednost projekta je 180.832,17 EUR (1.362.480,00 HRK) i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Trajanje projekta je od 12. srpnja 2021. do 12. srpnja 2023.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge