Stručno-zagovarački sastanak

 

 

  Objavljeno:   21.11.2023, 10:45h      

U četvrtak, 16. studenog 2023. godine u organizaciji Centra za socijalnu inkluziju Šibenik održan je stručno-zagovarački sastanak s predstavnicima suradničkih udruga koje pružaju uslugu organiziranog stanovanja, predstavnicom akademske zajednice i učilišta za obrazovanje odraslih.

Sudionici sastanka su ukazali na nelogičnosti Zakona o socijalnoj skrbi, Nacrta prijedloga zakona o inkluzivnom dodatku i Zakona o osobnoj asistenciji u dijelu koji propisuje sudjelovanje korisnika u plaćanju cijene socijalnih usluga usluge. Na sastanku je istaknuta nužnost promjena onih odredbi u zakonskoj regulativi koje koče socijalno uključivanje, potrebu izjednačavanja prava osoba s invaliditetom neovisno o usluzi koju koriste i osiguranje konkurentnosti same usluge.

Sastanak je ujedno poslužio i kao uvod u javnu raspravu koja se održala 17. studenog 2023. godine, a na kojoj su, uz predstavnike udruga, sudjelovali i drugi dionici - osobe koje koriste uslugu organiziranog stanovanja, predstavnici državnih i nedržavnih pružatelja usluge organiziranog stanovanja, predstavnici područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, akademske zajednice, lokalne uprave i samouprave.

Sastanak je financiran u okviru temeljne sustavne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge