Završna konferencija projekta „Odluči i kreni“

 

Završna konferencija projekta „Odluči i kreni“

 

  Objavljeno:   07.07.2023, 12:52h      

Završna konferencija projekta „Odluči i kreni“ (kodni broj: UP.01.2.0.04.0007) održana je 7. srpnja 2023. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgotić“ u Šibeniku.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta tijekom dvije godine provedbe te održivost projekta u budućnosti.Završna konferencija projekta „Odluči i kreni“ (kodni broj: UP.01.2.0.04.0007) održana je 7. srpnja 2023. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgotić“ u Šibeniku.

 

U projekt je uključeno 20 osoba (od toga 5 osoba sa invaliditetom) u NEET statusu, između 15 i 29 godina sa područja Šibensko-kninske županije. Prilikom uključivanja u projekt osobe su bile nezaposlene, neaktivne na tržištu rada te se nisu obrazovale niti usavršavale.

Projektne aktivnosti uključivale su pohađanje raznih radionica „mekih“ vještina i poduzetničkog razvoja, korištenja alata za traženje posla i pisanje životopisa. Nadalje sukladno njihovim potrebama i željama kroz projekt im je omogućeno pohađanje raznih verificiranih programa obrazovanja kroz koji su stekli javne isprave. Kroz projekt, također se radilo i na njihovom osobnom i profesionalnom rastu i razvoju kroz mentoriranje i savjetovanje.

Na taj način sudionicima je bilo omogućeno aktivno sudjelovanje na tržištu rada. Rezultat projekta je 15 zaposlenih mladih osoba.

Sudjelovanje u projektu i projektnim aktivnostima u potpunosti je bilo besplatno.

Partneri na projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje – PU Šibenik, Hrvatski zavod za socijalni rad - PU Šibenik i Hrvatski zavod za socijalni rad - PU Knin.

Ukupna vrijednost projekta je 180.832,17 € (1.362.480,00 kn) i u potpunosti je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020..

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge