O nama

Dobro došli na web stranicu Centra za socijalnu inkluziju Šibenik (dalje: Inkluzija Šibenik) čija je izrada financirana od strane Europske unije u sklopu projekta "Odluči i kreni“ (UP.01.2.0.04.0007).

Inkluzija potječe od engleske riječi INCLUSION što u prijevodu znači UKLJUČIVANJE. Za nas označava pravo na ravnopravan i aktivan život u zajednici; ona znači da osobe s invaliditetom trebaju biti punopravni članovi zajednice, uključeni u zajednicu, uz podršku zajednice.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik  dobrovoljni je oblik udruživanja fizičkih i pravnih osoba utemeljen radi pružanja, poticanja i podržavanja procesa uključivanja djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s intelektualnim teškoćama, osoba s drugim vrstama invaliditeta i osoba s psiho-socijalnim teškoćama u prirodnu društvenu sredinu.

Misija: Potičemo i podržavamo sudjelovanje u životu zajednice i unaprjeđenje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i osoba s psihosocijalnim teškoćama. Zagovaramo poštivanje ljudskih prava i pristup koji se temelji na različitosti i uključivosti.

Vizija: Naša vizija je  društvo koje promiče različitost  i jedinstvene vrijednosti svakog člana zajednice. 

 

Ravnateljica: dr. sc. Marija Alfirev

 

Tijela udruge su Skupština i Upravni odbor. Skupština je najviše tijelo udruge, a čine je svi redovni članovi udruge. Upravni odbor je tijelo Skupštine koju čini pet članova:

1. Slađana Dunđer, predsjednica

2. Ivan Bralić, član

3. Radojka Jurin, članica

4. Jelena Kenđel Čular, članica

5. Miroslav Škugor, član

O nama

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge