Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom na području Šibenika

Projekt ''Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom na području Šibenika'' financiran je sredstvima Grada Šibenika, u iznosu od 5.000,00 eura za 2023. godinu, a nastavak je višegodišnjeg projekta socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom u redovni život lokalne zajednice. 

 

Provedbom projekta omogućuje se socijalno uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama kroz uslugu zapošljavanja uz podršku, radne aktivnosti i psihosocijalnu podršku.

Na ovaj način radi se na podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom i njihovom uključivanju u život lokalne zajednice.

Osobama s intelektualnim teškoćama pruža se stručna pomoć u pronalaženju i zadržavanju radnih mjesta, organiziraju se radne aktivnosti i pruža psihosocijalna podrška.

U tu svrhu, uspostavljen je stručni tim koji se sastoji od psihologinje, pedagoginje, kineziologinje i doktorice znanosti.

Očekivani rezultat je nastavak i stabilizacija navedenih socijalnih usluga za osobe s invaliditetom.

 

 

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge