Širenje mreže socijalnih usluga i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije

Trogodišnji program ''Širenje mreže socijalnih usluga i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije'' odnosi se na razdoblje od 2023. do 2025., a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 25.000,00 eura godišnje. 

Cilj ovog trogodišnjeg programa je socijalno uključivanje i povećanje kvalitete života osoba s invaliditetom na području Šibensko-kninske županije kroz širenje mreže socijalnih usluga.

Programom se omogućava nastavak i razvoj uspješnih modela inovativnih socijalnih usluga na području Šibensko-kninske županije, koje pozitivno utječu na povećanje kvalitete života, socijalnu uključenost i psihosocijalnu osnaženost osoba s invaliditetom. 

Kontinuiran stručni rad i pružanje podrške osobama s invaliditetom pretpostavka su za povećanje kvalitete njihova života, a uz angažiranje lokalnih zajednica taj je cilj ostvariv i dugoročno stabilan. Stoga nam je značajan partnerski odnos s gradovima Šibenikom i Vodicama te partnerski odnosi s Hrvatskim zavodom za socijalni rad i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje PU Šibenik.

Kroz dobar primjer praksi i zagovaračke aktivnosti pojačat će se svijest o potrebi razvoja socijalnih usluga dostupnih svim osobama s invaliditetom.

Aktivnosti su podijeljene u pet elemenata:

1. osnaživanje korisnika putem psihosocijalne podrške,

2. osnaživanje postojeće službe zapošljavanja uz podršku,

3. povećavanje radnih kapaciteta kroz obavljanje radno – okupacijskih aktivnosti u Šibeniku,

4. poticanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz aktivnosti kluba u Vodicama i

5. zagovaračke aktivnosti.

 

 

 

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge