E-inkluzija ''Internet za sve''

Projekt je usmjeren na jačanje medijske pismenosti i kritičkog promišljanja prema medijima za osobe s intelektualnim teškoćama kroz provedbu prilagođenih radionica i edukativnih materijala.Digitalna informiranost i edukacija, kao i digitalno uključivanje su obaveze kojima svako razvijeno društvo mora težiti, stoga je projekt usmjeren i na razvoj svjesnosti o neophodnosti inkluzivnog informacijskog društva.

Projekt se provodi od 1. rujna 2023. godine do 31. prosinca 2023. godine, a financiran je od strane Agencije za elektroničke medije u iznosu od 2.150,00 €.

Cilj projekta je povećati medijsku pismenost osoba s intelektualnim teškoćama i ojačati ih u kritičkom promišljanju prema medijima,  svim građanima na jednaki način omogućiti pristup IKT, demokratizirati  tehnologiju, razviti svjesnosti o inkluzivnom informacijskom društvu, osvijestiti javnost o problemima osoba sa intelektualnim teškoćama vezano za nedostatak adekvatnih sadržaja o korištenju medijskih sadržaja i komunikacijskih platformi.

Projekt se sastoji od sljedećih aktivnosti:

1. Izrada smjernica o medijskoj pismenosti za održavanje radionica koje će koristiti osobe koje rade s osobama s intelektualnim teškoćama.

2. Izrada brošure o medijskoj pismenosti na lako razumljivom jeziku.

3. Idejno rješenje i grafičko oblikovanje digitalne brošure prema dobivenim smjernicama.

4. Publikacija brošure o medijskoj pismenosti.

Partner na projektu je Udruga za samozastupanje, kao udruga s bogatim iskustvom u lobiranju za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom ima ulogu u provedbi radionica i izradi brošure o medijskoj pismenosti na lako razumljivom jeziku.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge