Institucionalna podrška udrugama osoba s invaliditetom

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik je korisnik Institucionalne podrške, trogodišnjeg programa odobrenog i financiranog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge. Institucionalna podrška odobrena je za razdoblje od 2020. – 2023. godine, u iznosu od 216.940,00kn po godini provedbe.

Cilj ostvarivanja podrške je podići razinu održivosti udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

U razdoblju od 2020. do 2023. godine postavljeni su sljedeći strateški ciljevi:

  1.  Socijalno uključivanje osoba s različitim teškoćama i osoba u riziku od socijalne isključenosti
  2.  Razvoj službi podrške u zajednici
  3. Razvoj društvenog poduzetništva
  4.  Obrazovanje odraslih
  5. Senzibilizacija javnosti
  6. Osiguravanje stabilne organizacijske strukture

Financijska podrška u obliku Institucionalne podrške korištena je i u razdoblju od 2016. - 2018. godine. U tom je razdoblju, zahvaljujući podršci, omogućen nastavak stabilizacije i razvoja djelatnosti udruge. Konkretno, udruga je mogla konsolidirati i proširiti svoje djelovanje u području organiziranog stanovanja i zapošljavanja uz podršku.  Općenito, zahvaljujući institucionalnoj podršci, stvoren je prostor djelovanja za stručne radnike koji su mogli kvalitetnije planirati dugoročni razvoj udruge i pratiti natječaje nacionalnih i međunarodnih tijela.

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge