Poludnevni boravak

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik, od 7. rujna 2023. godine pruža uslugu poludnevnog boravka na adresi Stjepana Radića 54 u vremenu od ponedjeljka do petka od 8.00 do 13.00 sati, sukladno utvrđenim potrebama korisnika. Usluga je namijenjena za 10 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama. 

Korisnici usluge ostvaruju pravo temeljem uputnice Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Cijena usluge je 430,00 eura po korisniku usluge mjesečno. 

Rad u sklopu poludnevnog boravka vodi stručni tim Inkluzije Šibenik, a direktnu podršku prilikom izvođenja aktivnosti pruža koordinatorica radnih aktivnosti.

Provode se aktivnosti za osobe s invaliditetom s ciljem održavanja i usavršavanja radnih i radno-socijalnih vještina, povećavanje radnih kapaciteta  i sposobnosti ključnih za neposrednu pripremu prilikom zapošljavanja.

Aktivnosti se provode prema planu aktivnosti, kroz grupni i individualni rad u okviru aktivnosti osmišljenih na temelju individualnog planiranja. Individualno planiranje zasniva se na interesima, sposobnostima i potrebama (npr. adaptacija okružja), a određuje se pojedinačno sa svakim članom.

Očekivani utjecaj rada u sklopu poludnevnog boravka je  prepoznavanje vlastitih radnih potencijala, podizanje razine samopoštovanja i samopouzdanja, prije svega ostvarivanja svih onih kompetencija za koje postoji osobni psihofizički potencijal.

U boravku se izrađuju rukotvorine i predmeti uporabne prirode, usavršava se rad na računalu i snalaženje na Internetu prilikom kojeg  se pretražuju slobodna radna mjesta, ali i usavršava pisanje životopisa i molbi za posao. Isto tako redovito se s članovima radi na samozastupanju i usavršavanju komunikacijskih vještina i vještina predstavljanja poslodavcima. Na ovaj način potiče se razvoj vlastitih sposobnosti za uspostavljanje uspješne pozitivno orijentirane komunikacije s drugim ljudima.

Poludnevni boravak

Centar za socijalnu inkluziju Šibenik korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i razvoj udruge